budete potřebovat:
4 orebice
500 g hroznového vína bez pecek
350 g kořenové zeleniny
350 ml sladkého červeného vína
100 ml ořechovice
250 ml smetany
150 g slaniny
150 g másla
trochu škrobové moučky
sůl
pepř
postup přípravy:
Hroznové víno rozkrojíme na polovinu a část naložíme do ořechovice. Slaninu dáme vyškvírat na pánev, přidáme kousek másla a orestujeme kořenovou zeleninu. Hotovou zeleninu zalijeme červeným vínem. Orebice omyjeme, osolíme, opepříme, naplníme marinovaným vínem a vložíme do pekáče. Přelijeme kořenovou zeleninou s vínem a zbytkem ořechovice z marinády. Pečeme do měkka. Hotové orebice vyjmeme a zeleninu z pekáče rozmixujeme se smetanou a škrobovou moučkou. Vzniklou omáčku necháme na mírném ohni přejít varem. Zbytek hroznů orestujeme na másle.
Na talíři orebice podlijeme omáčkou a přidáme orestované hroznové víno. Přílohou mohou být bramborové noky nebo bramborový knedlík.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.