Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Orebice s hroznovým vínem

budete potřebovat:

4 orebice
500 g hroznového vína bez pecek
350 g kořenové zeleniny
350 ml sladkého červeného vína
100 ml ořechovice
250 ml smetany
150 g slaniny
150 g másla
trochu škrobové moučky
sůl
pepř


postup přípravy:

Hroznové víno rozkrojíme na polovinu a část naložíme do ořechovice. Slaninu dáme vyškvírat na pánev, přidáme kousek másla a orestujeme kořenovou zeleninu. Hotovou zeleninu zalijeme červeným vínem. Orebice omyjeme, osolíme, opepříme, naplníme marinovaným vínem a vložíme do pekáče. Přelijeme kořenovou zeleninou s vínem a zbytkem ořechovice z marinády. Pečeme do měkka. Hotové orebice vyjmeme a zeleninu z pekáče rozmixujeme se smetanou a škrobovou moučkou. Vzniklou omáčku necháme na mírném ohni přejít varem. Zbytek hroznů orestujeme na másle.
Na talíři orebice podlijeme omáčkou a přidáme orestované hroznové víno. Přílohou mohou být bramborové noky nebo bramborový knedlík.