budete potřebovat:
1 perlička
sůl
jihočeská suchá marináda
divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
1-2 cibule
olivový olej
100 g slaniny
150 g sušených hub
300 ml bílého vína
mletý pepř, chilli
světlá jíška
postup přípravy:
Houby namočíme do studené vody na cca 15 minut, vodu 2x vyměníme. Perličku opláchneme a naporcujeme. Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, osolíme ji a posypeme marinádou. Divoké koření dáme do vajíčka na koření, houby vymačkáme a obojí vložíme k perličce. Zalijeme bílým vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou světlé jíšky, případně dochutíme mletým pepřem nebo chilli.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.