Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Perlička s houbami

budete potřebovat:

1 perlička
sůl
jihočeská suchá marináda
divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
1-2 cibule
olivový olej
100 g slaniny
150 g sušených hub
300 ml bílého vína
mletý pepř, chilli
světlá jíška


postup přípravy:

Houby namočíme do studené vody na cca 15 minut, vodu 2x vyměníme. Perličku opláchneme a naporcujeme. Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, osolíme ji a posypeme marinádou. Divoké koření dáme do vajíčka na koření, houby vymačkáme a obojí vložíme k perličce. Zalijeme bílým vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou světlé jíšky, případně dochutíme mletým pepřem nebo chilli.