Rodinný receptář

Rodinný receptář

Perlička s houbovou nádivkou

Perlička s houbovou nádivkou

Obrázek receptu

Ingredience

1 perlička
sůl
pepř
kmín
podzimní suchá marináda
150 g anglické slaniny
2 vejce
50 g sušených hub /nejlépe hříbky/
2 stroužky česneku
kousek červené papriky
zelená petrželka
olivový olej

Postup přípravy

Houby namočíme na cca 15 minut do vody, kterou 2x vyměníme. Olivový olej rozehřejeme na pánvi společně s kouskem pokrájené slaniny a orestujeme na ní pokrájený česnek, papriku a houby, ze kterých vymačkáme vodu. Přidáme vejce, petrželku, sůl a pepř.
Perličku opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a marinádou a vložíme do pekáče. Vnitřek perličky naplníme houbovou směsí. Zbytek slaniny nakrájíme na plátky, perličku jimi překryjeme, případně poklademe do pekáče kolem ní. Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme doměkka.