budete potřebovat:
1 perlička
sůl
pepř
kmín
podzimní suchá marináda
150 g anglické slaniny
2 vejce
50 g sušených hub /nejlépe hříbky/
2 stroužky česneku
kousek červené papriky
zelená petrželka
olivový olej
postup přípravy:
Houby namočíme na cca 15 minut do vody, kterou 2x vyměníme. Olivový olej rozehřejeme na pánvi společně s kouskem pokrájené slaniny a orestujeme na ní pokrájený česnek, papriku a houby, ze kterých vymačkáme vodu. Přidáme vejce, petrželku, sůl a pepř.
Perličku opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a marinádou a vložíme do pekáče. Vnitřek perličky naplníme houbovou směsí. Zbytek slaniny nakrájíme na plátky, perličku jimi překryjeme, případně poklademe do pekáče kolem ní. Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme doměkka.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.