budete potřebovat:
1 perlička
sůl
vinná suchá marináda
divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
1-2 cibule
olivový olej
100 g slaniny
2 lžíce medu
300 ml bílého vína
mletý pepř, chilli
světlá jíška
postup přípravy:
Fenykl nakrájíme na proužky a osmažíme na olivovém oleji, 1/3 odložíme stranou.
Perličku opláchneme a naporcujeme. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, 2/3 osmaženého fenyklu, osolíme a posypeme marinádou. Koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k perličce, zalijeme červeným vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou tmavé jíšky. Zbylý fenykl dáváme na talíři na jednotlivé servírované porce.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.