Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Plec z divokého prasete s hořčicovou omáčkou

budete potřebovat:

1 kg plece z divokého prasete
1 – 2 cibule
olivový olej
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce francouzské zrnité hořčice
sůl
pepř
vývar
½ dcl smetany
trochu jíšky


postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na olivovém oleji. Maso osolíme, opepříme a zprudka z obou stran opečeme na cibuli. Hořčici promícháme, potřeme s ní maso a zbytek dáme do výpeku. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Hotové maso vyndáme, zjemníme smetanou a provaříme. Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji jíškou.