budete potřebovat:
1 kg plece z divočáka
½ kostky másla
100 g špeku
1 velká cibule
½ kg kořenové zeleniny
divoké koření /celý pepř, nové koření, bobkový list/
1 celá skořice
několik celých /čerstvých nebo sušených šípků/
šípková zavařenina
sůl
postup přípravy:
Cibuli s kořenovou zeleninou orestujeme na másle a rozpuštěném špeku dozlatova. Vložíme sítko s divokým kořením, sítko se šípky, celou skořici, maso, podlijeme vodou a vaříme do měkka. Druhý den mírně zahřejeme, aby se rozpustil ztuhlý tuk. Maso vyjmeme, šípky ze sítka propasírujeme a ostatní koření vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku dáme zpět do hrnce, přidáme šípkovou zavařeninu, propasírované šípky a zvolna přivedeme k varu.
Je-li třeba, tak omáčku mírně zahustíme hladkou moukou, kterou jsme dobře rozmíchali v trošce vody. Omáčka by měla mít sama o sobě správnou konzistenci a pak není třeba zahustit.
Na dochucení přidáme několik kapek citronu.
Sítko na koření můžeme nahradit gázou, do které koření /šípky/ zavážeme.
Příloha: kynuté nebo houskové knedlíky, brusinky
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.