Rodinný receptář

Rodinný receptář

Plněná dančí kýta

Plněná dančí kýta

Obrázek receptu

Ingredience

1 kg dančí kýty
olej
2 – 3 cibule
sůl
mletý pepř
kousek másla
2 vejce
10 dkg šunky
sterilovaný hrášek
červená paprika
tmavá jíška

Postup přípravy

Na másle usmažíme vejce, přidáme hrášek, šunku a papriku pokrájené na kostičky. Do dančí kýty uděláme kapsu, naplníme připravenou směsí a sepneme jehlami, aby směs nevytekla. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme naplněnou kýtu, osolíme, opepříme a necháme maso orestovat. Zalijeme vývarem, případně vodou a vaříme do měkka. Kýtu vyjmeme a krájíme na plátky. Omáčku dochutíme a zahustíme jíškou. Pokud nám zbyla vaječná směs, můžeme ji přidat do omáčky.
příloha: rýže, brambory