Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Plněné hlavičky bedel

budete potřebovat:

1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
20 dkg slaniny
1 - 2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
mletý kmín
strouhanka
2 vejce
malé hlavičky bedel
sádlo na vymazání pekáče


postup přípravy:

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme sůl, pepř, mletý kmín, vejce, strouhanku, případně trochu vody, pokud je směs příliš hustá a dobře promícháme. Směsí naplníme hlavičky bedel a vkládáme je do pekáče vymazaného sádlem. Dle potřeby podléváme vodou nebo vývarem a pečeme.