budete potřebovat:
1 kg hřbetu z divokého prasete
20 dkg anglické slaniny
2 vejce vařená natvrdo
plnotučná hořčice
vinařská steaková suchá marináda
sůl
olej
rakytníková marmeláda
postup přípravy:
Hřbet osolíme a uděláme do něj kapsu. Tu vytřeme plnotučnou hořčicí a naplníme slaninou pokrájenou na proužky a vejci rozdělenými na měsíčky. Pokud je hřbet menší rozřízneme jej 2x po délce a opět naplníme – do jednoho pruhu slaninu a do druhého vejce a posypeme suchou marinádou. Takto připravený hřbet je dobré převázat režnou nití nebo potravinářským provázkem, aby náplň nevypadla. Na pánvi rozpálíme olej, hřbet na ní zprudka opečeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Je možné po opečení na pánvi vložit hřbet do trouby a pozvolna upéci. Hotový hřbet dáme stranou a do výpeku vmícháme rakytníkovou marmeládu. Již takto je přeliv výborný - trpce nasládlý, milovníci ostřejších jídel jej mohou dochutit např. chilli nebo jiným oblíbeným kořením.
Příloha: brambory, bramborová kaše, rýže
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.