Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Plněný paprikový lusk

budete potřebovat:

1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
20 dkg slaniny
10 dkg vařené rýže
1 - 2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
2 vejce
paprikové lusky


postup přípravy:

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření, vejce, rýži, případně trochu vody a dobře promícháme. Paprikové lusky očistíme, omyjeme a propíchneme špičku. Naplníme je připravenou směsí a vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Naplněné lusky můžeme také dusit na plotně. Vzniklou šťávu použijeme do rajské omáčky.
Příloha: brambory ve všech podobách nebo rajská omáčka s knedlíky