Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Polévka z perličky s domácími nudlemi

budete potřebovat:

1 perlička
sůl
pepř
zelenina do polévky podle chuti /mrkev, petržel, celer, cibuli, květák, brokolice, fazolový lusk, růžičková kapusta, pórek, lahůdková cibule/
vlasové nudle, nejlépe domácí
zelená petrželka


postup přípravy:

Perličku opláchneme, rozdělíme na díly a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Hotovou perličku vyjmeme a necháme vychladnout. Do vývaru dáme vařit očištěnou a pokrájenou zeleninu. V polovině vaření přidáme nudle, dochutíme solí a pepřem. Z perličky obereme maso, pokrájíme ho na menší kousky a vložíme do polévky. Povrch posypeme čerstvou zelenou petrželkou.
Pokud vaříme menší množství polévky, použijeme na ni pouze skelet a z ostatních dílů připravíme chutné hlavní jídlo.
Nudle je také možné uvařit zvlášť a přidávat je do polévky podle chuti až na talíři.