budete potřebovat:
1 perlička
sůl
pepř
zelenina do polévky podle chuti /mrkev, petržel, celer, cibuli, květák, brokolice, fazolový lusk, růžičková kapusta, pórek, lahůdková cibule/
vlasové nudle, nejlépe domácí
zelená petrželka
postup přípravy:
Perličku opláchneme, rozdělíme na díly a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Hotovou perličku vyjmeme a necháme vychladnout. Do vývaru dáme vařit očištěnou a pokrájenou zeleninu. V polovině vaření přidáme nudle, dochutíme solí a pepřem. Z perličky obereme maso, pokrájíme ho na menší kousky a vložíme do polévky. Povrch posypeme čerstvou zelenou petrželkou.
Pokud vaříme menší množství polévky, použijeme na ni pouze skelet a z ostatních dílů připravíme chutné hlavní jídlo.
Nudle je také možné uvařit zvlášť a přidávat je do polévky podle chuti až na talíři.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.