Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Prsa z divoké kachny se švestkovým čatní

budete potřebovat:

1 kg kachních prsou
0,25 dcl červeného vína
0,25 dcl vývaru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
olivový olej
2 lžíce švestkového čatní
trochu cukru
sůl
pepřová marináda


postup přípravy:

Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky, kachní prsa na nudličky. Slaninu rozpustíme na pánvi a zpěníme na ní cibuli. Kachní prsa osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a hladkou moukou, vše promícháme a orestujeme na olivovém oleji. K masu přidáme k cibuli se slaninou, zalijeme červeným vínem a vývarem, přidáme divoké koření ve vajíčku, šťávu a dužinu z pomeranče a švestkové čatní. Vaříme do měkka.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory.