budete potřebovat:
1 kg žeber z divokého prasete bez kosti
steakové kanadské koření
3 vejce
2 vařená vejce
červená paprika
kyselé okurky
uzenina
hořčice
máslo
sůl
postup přípravy:
Plát žeber rozložíme, posypeme sypkou sezónní marinádou a potřeme hořčicí.
Vajíčka usmažíme na másle a rozetřeme na roládu. Vařená vejce rozdělíme na díly, papriku podélně na proužky, okurky podle velikosti na polovinu, dílky nebo mohou být celé. Pokud máme plátky slaniny, poklademe je na plát na usmažená vajíčka, salám rozkrojíme na proužky, případně párek může být celý. Připravené suroviny střídavě skládáme na připravený plát s vajíčky, případně se slaninou. Vše opatrně stočíme do rolády a sepneme jehlami na ptáčky nebo obtočíme potravinářským provázkem. Dáme do pekáče, opět posypeme marinádou, podlijeme vodou a dáme péct. Marináda obsahuje sůl, proto solíme velmi málo nebo vůbec.
Příloha: brambory v jakékoliv podobě
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.