budete potřebovat:
1 kg kýty z divokého prasete
hrst sušených švestek
hrst sušených meruněk
hrst rozinek
hrst sušených brusinek
hrst mandlových lupínků
20 dkg jemně krájeného špeku
sůl
podzimní suchá marináda nebo vinařský steak
10 dkg strouhaného sýra
jehly nebo potravinářský provázek
alobal
postup přípravy:
Z kýty vytvoříme plát, který jemně naklepeme nebo použijeme tenderizer. Posypeme suchou marinádou, poklademe plátky špeku a střídáme sušené ovoce a mandle. Na povrch dáme strouhaný sýr a zatočíme do rolky. Rolku protneme kovovými jehlami nebo omotáme provázkem. Položíme na alobal, mírně osolíme, případně můžeme posypat marinádou a poklademe plátky špeku. Zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče, trochu podlijeme vodou a pečeme do měkka.
Příloha: brambory ve všech podobách,
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.