budete potřebovat:
1 kg srnčích žeber / 2 kusy /
podzimní suchá marináda
20 - 25 dkg anglické slaniny
postup přípravy:
Srnčí hřbet osolíme, hustě posypeme marinádou a z obou stran opečeme na olivovém oleji.
Vložíme ho do trouby a pečeme tak, jak kdo má rád propečené maso. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, přidáme lišky, brusinky, zalijeme vývarem a povaříme. Výpek z masa slijeme k houbám a promícháme.
TIP:
podávat se smetanovou omáčkou a žampiony
1 nakrájenou cibuli a 7 žampionů pokrájených na plátky orestujeme na másle. Zalijeme sladkou smetanou, přidáme 2 obdélníčky sýra a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem.
Příloha: pečený brambor, šťouchaný brambor, bramborová kaše
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.