budete potřebovat:
200 g škvarků
750 g polohrubé mouky
trochu sádla
3 -4 vejce
20g droždí
trochu mléka
trochu cukru
sůl, pepř, kmín
postup přípravy:
Z droždí, mléka a cukru uděláme kvásek a necháme vykynout.
Škvarky pokrájíme a přisypeme k mouce, přidáme vejce, sůl, pepř, kvásek a sádlo podle hustoty těsta. Propracované těsto dáme vykynout na teplé místo na cca 45 minut.
Z vykynutého těsta vyválíme na valu placku a skleničkou vykrajujeme kolečka, která přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Placky na povrchu potřeme rozkvedlaným vajíčkem a můžeme je posypat kmínem. Pečeme do zlatova.
Stejným způsobem můžeme místo placiček tvořit bochánky.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.