Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Špíz z divočáka

budete potřebovat:

1 kg kýty z divokého prasete
0,5 kg anglické slaniny
2 červené papriky
4 menší cibule
sůl
steaková kanadské koření
jehly na špíz /postačí špejle přelomené na polovinu/


postup přípravy:

Maso a slaninu nakrájíme na plátky /u masa záleží na velikosti svalu kýty – některé plátky je třeba překrojit/, a cibuli na kolečka. Papriku zbavíme jader a pokrájíme na větší kousky. Všechny suroviny postupně napichujeme na jehlu nebo špejle. Vložíme do pekáčku, osolíme, posypeme suchou marinádou, podlijeme vodou a pečeme v troubě cca 2 hodiny nebo zkuste Muurikka Smoker.
Příloha: brambory, bramborová kaše