budete potřebovat:
1 kg kýty z divokého prasete
0,5 kg anglické slaniny
2 červené papriky
4 menší cibule
sůl
steaková kanadské koření
jehly na špíz /postačí špejle přelomené na polovinu/
postup přípravy:
Maso a slaninu nakrájíme na plátky /u masa záleží na velikosti svalu kýty – některé plátky je třeba překrojit/, a cibuli na kolečka. Papriku zbavíme jader a pokrájíme na větší kousky. Všechny suroviny postupně napichujeme na jehlu nebo špejle. Vložíme do pekáčku, osolíme, posypeme suchou marinádou, podlijeme vodou a pečeme v troubě cca 2 hodiny nebo zkuste Muurikka Smoker.
Příloha: brambory, bramborová kaše
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.