Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí hřbet na červeném víně

budete potřebovat:

1 kg srnčího hřbetu
vinná suchá marináda
10 dkg anglické slaniny
červené víno
divoké koření /celý pepř, nové koření, bobkový list v čajovém sítku
tmavá jíška


postup přípravy:

Do hluboké pánve dáme vyškvařit slaninu. Hřbet hustě posypeme suchou marinádou a orestujeme na slanině ze všech stran. Zalijeme vínem, přidáme koření a vaříme do změknutí. Hotové maso vyndáme stranou a omáčku dle potřeby zahustíme jíškou. Kdo má rád pikantnější jídla může si omáčku dochutit chilli nebo jen pepřem.
Příloha: Příloha: pečený brambor, šťouchaný brambor, bramborová kaše, rýže