budete potřebovat:
1 kg srnčího hřbetu
olivový olej
sůl
vinná suchá marináda
1/3 švestkového čatní
lžíce povidel
lišky
máslo
sůl
pepř
postup přípravy:
Srnčí hřbet osolíme, posypeme marinádou a z obou stran opečeme na olivovém oleji.
Vložíme ho do trouby a pečeme tak, jak kdo má rád propečené maso. Máslo rozpustíme a osmahneme na něm lišky. Přidáme švestkové čatní a povidla a za stálého míchání na mírném ohni povaříme. Vše dochutíme solí a pepřem. Z hotového sosu vyjmeme koření v sítku a vmícháme výpek z masa.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.