Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí hřbet s plátky hříbků

budete potřebovat:

1 kg srnčího hřbetu
olivový olej
máslo – množství podle počtu hub
hříbky
sůl
pepř
drcený kmín
2 snítky oregana
8 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
vývar


postup přípravy:

Máslo rozpustíme na pánvi a osmažíme na něm pokrájené hříbky. Na olivovém oleji po obou stranách zprudka opečeme srnčí hřbet, který jsme osolili, opepřili a posypali drceným kmínem. Poté ho mírně podlijeme vývarem, vložíme oregano a koření ve vajíčku na koření. Přidáme osmažené hříbky a dusíme, dokud není hřbet měkký. Nezapomeneme vyndat vajíčko s kořením a je-li to nutné, zahustíme sos trochou jíšky.