Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí plátek s hruškou a švestkovým kompotem

budete potřebovat:

1 kg srnčí kýty
80 g slaniny
trochu sádla
1 – 2 cibule
sůl
pepř
chilli
1 malý švestkový kompot bez pecek
tmavá jíška
0,3 dcl červeného vína
2 hrušky
1 kousek celé skořice
5 hřebíčků
brusinkový kompot na ozdobu


postup přípravy:

Hrušky rozpůlíme, vyndáme jádřinec a povaříme v červeném víně se skořicí a hřebíčkem.
Slaninu rozpustíme, přidáme lžíci sádla a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme zatáhnout na cibuli. Zalijeme scezeným vínem z hrušek a společně se švestkovým kompotem vaříme do měkka. Hotovou omáčku dochutíme chilli a podle hustoty je možné ji zavařit jíškou.
Každou polovinu hrušky naplníme brusinkovým kompotem a podáváme k masu s omáčkou.
Příloha: bramborová kaše, bramborové noky, bramborové knedlíky