budete potřebovat:
1 kg srnčí kýty
80 g slaniny
trochu sádla
1 – 2 cibule
sůl
pepř
chilli
1 malý švestkový kompot bez pecek
tmavá jíška
0,3 dcl červeného vína
2 hrušky
1 kousek celé skořice
5 hřebíčků
brusinkový kompot na ozdobu
postup přípravy:
Hrušky rozpůlíme, vyndáme jádřinec a povaříme v červeném víně se skořicí a hřebíčkem.
Slaninu rozpustíme, přidáme lžíci sádla a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme zatáhnout na cibuli. Zalijeme scezeným vínem z hrušek a společně se švestkovým kompotem vaříme do měkka. Hotovou omáčku dochutíme chilli a podle hustoty je možné ji zavařit jíškou.
Každou polovinu hrušky naplníme brusinkovým kompotem a podáváme k masu s omáčkou.
Příloha: bramborová kaše, bramborové noky, bramborové knedlíky
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.