Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí plec na hříbkách

budete potřebovat:

1 kg srnčí plece
1 cibule
olivový olej
2 stroužky česneku
máslo – množství podle počtu hub
hříbky
sůl
pepř
drcený kmín
tymián
vývar


postup přípravy:

Máslo rozpustíme na pánvi a osmažíme na něm pokrájené hříbky. Na olivovém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Srnčí plec osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a tymiánem a opečeme na cibuli z obou stran. Maso potřeme prolisovaným česnekem a mírně podlijeme vývarem. Přidáme osmažené hříbky a dusíme, dokud není plec měkká. Je-li to nutné, zahustíme sos trochou jíšky.