Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí plec na liškách a černém pivě

budete potřebovat:

1 kg srnčí plece
150 g slaniny
1 cibule
lišky
sůl
pepř
8 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
lžička rybízové zavařeniny
150 ml černého piva
chilli


postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme ji rozpustit a osmažíme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a lišky. Srnčí plec osolíme, opepříme a vložíme k cibuli s liškami. Maso podlijeme černým pivem, přidáme koření v sítku na čaj a rybízovou zavařeninu. Dusíme do měkka. Z omáčky vyjmeme sítko s kořením a dochutíme chilli. Je-li to nutné, zahustíme ji trochou jíšky.