Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí plec na smetaně s liškami

budete potřebovat:

1 kg srnčí plece
sůl
lišky
máslo
1 cibule
světlá jíška
150 ml smetany
pepř
8 kuliček celého pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
trochu vývaru


postup přípravy:

Máslo rozpustíme a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Vložíme srnčí plec, kterou jsme osolili a opepřili a zprudka maso opečeme. Zalijeme smetanou, přidáme lišky a koření v sítku na čaj a přidáme trochu vývaru. Vaříme, dokud není maso měkké. Z hotové omáčky vyjmeme koření v sítku, dochutíme solí a pepřem, případně oříškem másla a vmícháme světlou jíšku.