budete potřebovat:
1 kg srnčí svíčkové
1 -2 cibule
olivový olej
dijonská (nebo hrubozrnná) hořčice
žampiony ve slaném nálevu
4 kyselé okurky
1 smetana
kmín
sůl
chilli
postup přípravy:
Svíčkovou pokrájíme na proužky, osolíme, okmínujeme a restujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Měkké maso vyndáme z pánve a uchováme v teple. Ve výpeku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a zalijeme smetanou. V omáčce povaříme kyselé okurky, které jsme nakrájeli na proužky a dochutíme hořčicí, kmínem, chilli, případně solí. Přidáme maso a necháme probublat.
Pokud se nám zdá směs příliš řídká, můžeme ji zahustit troškou jíšky.
Jako přílohu doporučujeme rýži.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.