Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Srnčí svíčková Stroganov

budete potřebovat:

1 kg srnčí svíčkové
1 -2 cibule
olivový olej
dijonská (nebo hrubozrnná) hořčice
žampiony ve slaném nálevu
4 kyselé okurky
1 smetana
kmín
sůl
chilli


postup přípravy:

Svíčkovou pokrájíme na proužky, osolíme, okmínujeme a restujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Měkké maso vyndáme z pánve a uchováme v teple. Ve výpeku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a zalijeme smetanou. V omáčce povaříme kyselé okurky, které jsme nakrájeli na proužky a dochutíme hořčicí, kmínem, chilli, případně solí. Přidáme maso a necháme probublat.
Pokud se nám zdá směs příliš řídká, můžeme ji zahustit troškou jíšky.
Jako přílohu doporučujeme rýži.