Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Stehýnka z divoké kachny s omáčkou z čerstvých švestek

budete potřebovat:

1 kg stehýnek z kachny divoké
70 g sekaných mandlí
1-2 lžíce povidel
červené víno
7 – 10 čerstvých švestek
suchá marináda vinný steak
2 lžíce strouhaného perníku
sůl
olivový olej
cibule
pražené lupínky mandlí


postup přípravy:

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji. Stehýnka osolíme, posypeme vinnou marinádou a osmahneme na cibuli. Zalijeme červeným vínem, přidáme švestky bez pecek a dusíme do měkka. Hotová stehýnka vyjmeme a do omáčky vmícháme povidla a sekané mandle. Zahustíme perníkem. Na talíři maso s omáčkou posypeme praženými mandlemi.
Podáváme s bramborovými noky nebo domácími tagliatelle.