Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Svíčková omáčka ze srnčí kýty

budete potřebovat:

1 kg srnčí kýty
½ kostky másla
100 g špeku
1 velká cibule
½ kg kořenové zeleniny
divoké koření /celý pepř, nové koření, bobkový list/
¼ l sladké smetany
sůl


postup přípravy:

Nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli orestujeme na másle a rozpuštěném špeku dozlatova. Vložíme osolené maso a sítko s divokým kořením, podlijeme vodou a vaříme do měkka. Druhý den mírně zahřejeme, aby se rozpustil ztuhlý tuk. Maso vyjmeme, koření vyhodíme a zeleninu rozmixujeme. Vzniklou omáčku dáme zpět do hrnce a zvolna přivedeme k varu. Vlijeme smetanu a je-li třeba, rozmícháme v ní trochu hladké mouky na zavaření a omáčku na mírném ohni za stálého míchání provaříme.
Na dochucení přidáme několik kapek citronu.
Sítko na koření můžeme nahradit gázou, do které koření zavážeme.
Příloha: kynuté nebo houskové knedlíky, brusinky