Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Svíčková s ananasem

budete potřebovat:

1 kg svíčkové – jelení, dančí, z divokého prasete
olivový olej
máslo
sůl
pepř
vinná suchá marináda
čerstvý ananas
1 lžíce medu


postup přípravy:

Marinádu smícháme s trochou olivového oleje. Svíčkovou mírně osolíme a opepříme a vložíme do marinády. V lednici necháme cca 2 hodiny. V nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej a svíčkovou na něm opečeme tak, jak má kdo rád.
Ananas okrájíme, rozčtvrtíme a odstraníme tvrdý střed. Jednotlivé díly nakrájíme na plátky nebo na kostky. V pánvi rozpustíme máslo a ananas na něm opečeme ze všech stran. Dochutíme medem.
Teplým ananasem přelijeme svíčkovou na talíři.