budete potřebovat:
1 kg svíčkové – jelení, dančí, z divokého prasete
olivový olej
sůl
pepř
zeleninová marináda
150 g anglické slaniny
250 g zelených fazolek
postup přípravy:
Marinádu smícháme s trochou olivového oleje. Svíčkovou mírně osolíme, vložíme do marinády a necháme v lednici cca 2 hodiny. V nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej a svíčkovou na něm opečeme tak, jak má kdo rád.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky / můžeme použít i plátky / a škvíráme. Přidáme zelené fazolky, osolíme je a opepříme. Je-li třeba, tak je trochu podlijeme, ale u mražených stačí voda, kterou sami pustí. Fazolky přikryjeme pokličkou a podusíme. Podáváme ke svíčkové.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.