Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Svíčková s fazolkami

budete potřebovat:

1 kg svíčkové – jelení, dančí, z divokého prasete
olivový olej
sůl
pepř
zeleninová marináda
150 g anglické slaniny
250 g zelených fazolek


postup přípravy:

Marinádu smícháme s trochou olivového oleje. Svíčkovou mírně osolíme, vložíme do marinády a necháme v lednici cca 2 hodiny. V nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej a svíčkovou na něm opečeme tak, jak má kdo rád.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky / můžeme použít i plátky / a škvíráme. Přidáme zelené fazolky, osolíme je a opepříme. Je-li třeba, tak je trochu podlijeme, ale u mražených stačí voda, kterou sami pustí. Fazolky přikryjeme pokličkou a podusíme. Podáváme ke svíčkové.