budete potřebovat:
1 kg kýty nebo hřbetu z divokého prasete
1 balíček kysaného zelí
1 – 2 klobásy / podle velikosti /
sádlo
2 cibule
sůl
pepř
tmavá jíška
postup přípravy:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zelí překrájíme a poklademe na plátky masa, klobásu rozřízneme na proužky a dáme na zelí. Zavineme a omotáme režnou nití, lepší je ale závitky sepnout jehlami. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova opečeme na sádle. Přidáme závitky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a případně dochutíme solí a pepřem.
Příloha: brambory, bramborový knedlík, rýže
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.