Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Zelné závitky z divočáka

budete potřebovat:

1 kg kýty nebo hřbetu z divokého prasete
1 balíček kysaného zelí
1 – 2 klobásy / podle velikosti /
sádlo
2 cibule
sůl
pepř
tmavá jíška


postup přípravy:

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zelí překrájíme a poklademe na plátky masa, klobásu rozřízneme na proužky a dáme na zelí. Zavineme a omotáme režnou nití, lepší je ale závitky sepnout jehlami. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova opečeme na sádle. Přidáme závitky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a případně dochutíme solí a pepřem.
Příloha: brambory, bramborový knedlík, rýže