budete potřebovat:
500 g masa ze zvěřiny – mohou být různé druhy
200 g jater ze zvěřiny
2 rohlíky
250 ml mléka
2 cibule
2 vejce
sůl, pepř
trochu muškátového květu
špetka zázvoru
možno přidat slaninu, šunku, brusinky
postup přípravy:
Maso, játra a rohlíky namočené v mléce umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepřeme a přidáme vejce. Ochutíme muškátovým květem a zázvorem, poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Takto připravenou směs doporučujeme nechat uležet cca 2 hodiny, klidně i přes noc. Cibuli nakrájíme najemno a vmícháme do směsi. Do paštiky je možno přidat i na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku. Podle chuti dosolíme. Nakonec směs naplníme do formy na hřbet. Postavíme ji doprostřed pekáče, okolo nalejeme vodu a ve vodní lázni pečeme 2 hodiny při 180 stupních. Cca v polovině pečení je možno paštiku polít brusinkovou zavařeninou.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.