Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Zvěřinová paštika

budete potřebovat:

500 g masa ze zvěřiny – mohou být různé druhy
200 g jater ze zvěřiny
2 rohlíky
250 ml mléka
2 cibule
2 vejce
sůl, pepř
trochu muškátového květu
špetka zázvoru
možno přidat slaninu, šunku, brusinky


postup přípravy:

Maso, játra a rohlíky namočené v mléce umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepřeme a přidáme vejce. Ochutíme muškátovým květem a zázvorem, poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Takto připravenou směs doporučujeme nechat uležet cca 2 hodiny, klidně i přes noc. Cibuli nakrájíme najemno a vmícháme do směsi. Do paštiky je možno přidat i na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku. Podle chuti dosolíme. Nakonec směs naplníme do formy na hřbet. Postavíme ji doprostřed pekáče, okolo nalejeme vodu a ve vodní lázni pečeme 2 hodiny při 180 stupních. Cca v polovině pečení je možno paštiku polít brusinkovou zavařeninou.