Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Zvěřinová pštrosí vejce

budete potřebovat:

1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
20 dkg slaniny
1 - 2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
strouhanka
2 vejce
6 vajec vařených natvrdo
Sádlo na vymazání pekáče nebo olej na smažení


postup přípravy:

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme sůl a pepř, vejce, strouhanku a dobře promícháme. Směs rozdělíme na šest dílů. Oloupaná vařená vejce zabalíme do vypracované mleté směsi a vložíme je do pekáče, který jsme vymazali sádlem, mírně podlijeme vodou a pečeme. Plněné masové koule je možné také smažit v rozpáleném oleji.