Roláda z divokého prasete

  • Roláda z divokého prasete 1 kg žeber z divokého prasete bez kosti
  • steakové kanadské koření
  • 3 vejce
  • 2 vařená vejce
  • červená paprika
  • kyselé okurky
  • uzenina
  • hořčice
  • máslo
  • sůl

 

Plát žeber rozložíme, posypeme sypkou sezónní marinádou a potřeme hořčicí.

Vajíčka usmažíme na másle a rozetřeme na roládu. Vařená vejce rozdělíme na díly, papriku podélně na proužky, okurky podle velikosti na polovinu, dílky nebo mohou být celé. Pokud máme plátky slaniny, poklademe je na plát na usmažená vajíčka, salám rozkrojíme na proužky, případně párek může být celý. Připravené suroviny střídavě skládáme na připravený plát s vajíčky, případně se slaninou. Vše opatrně stočíme do rolády a sepneme jehlami na ptáčky nebo obtočíme potravinářským provázkem. Dáme do pekáče, opět posypeme marinádou, podlijeme vodou a dáme péct. Marináda obsahuje sůl, proto solíme velmi málo nebo vůbec.

Příloha: brambory v jakékoliv podobě