Rolka se sušeným ovocem
1 kg kýty z divokého prasete
- hrst sušených švestek
- hrst sušených meruněk
- hrst rozinek
- hrst sušených brusinek
- hrst mandlových lupínků
- 20 dkg jemně krájeného špeku
- sůl
- podzimní suchá marináda nebo vinařský steak
- 10 dkg strouhaného sýra
- jehly nebo potravinářský provázek
- alobal
Z kýty vytvoříme plát, který jemně naklepeme nebo použijeme tenderizer. Posypeme suchou marinádou, poklademe plátky špeku a střídáme sušené ovoce a mandle. Na povrch dáme strouhaný sýr a zatočíme do rolky. Rolku protneme kovovými jehlami nebo omotáme provázkem. Položíme na alobal, mírně osolíme, případně můžeme posypat marinádou a poklademe plátky špeku. Zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče, trochu podlijeme vodou a pečeme do měkka.
Příloha: brambory ve všech podobách,