Rolka ze srnčích žeber
- 1 kg srnčích žeber / 2 kusy /
- podzimní suchá marináda
- 20 - 25 dkg anglické slaniny
1 kus srnčích žebírek rozložíme, posypeme suchou marinádou a přiložíme druhý plát a opět posypeme marinádou. Na žebra rozložíme plátky slaniny a z užší strany pevně zavineme a stočíme potravinářským provázkem. Povrch opět posypeme kořením. Slaninu škvaříme na pánvi, rolku na ní opečeme, jen tak aby se zatáhla a položíme na ni plátky slaniny. Dáme péct do trouby na cca 2 hodiny při 180 – 190 stupních.
Tip: podávat se smetanovou omáčkou a žampiony
1 nakrájenou cibuli a 7 žampionů pokrájených na plátky orestujeme na másle. Zalijeme sladkou smetanou, přidáme 2 obdélníčky sýra a prohřejeme. Ochutíme solí a pepřem.
Příloha: pečený brambor, šťouchaný brambor, bramborová kaše