Špíz z prsou divoké kachny

  • Špíz z prsou divoké kachny1 kg kachních prsou
  • 2- 3 cibule
  • 15 dkg plátků anglické slaniny
  • olivový olej
  • vinná suchá marináda
  • červené víno
  • pepř
  • sůl

 

Kachní prsa osolíme a posypeme vinnou marinádou. Nakrájíme je na kousky a obalíme plátky anglické slaniny. Část cibule nakrájíme na kolečka. Na jehly na špíz, případně špejle, napichujeme střídavě kousky prsou s anglickou slaninou a kolečka cibule. Na pánvi rozpálíme olivový olej a špízy na něm opečeme. Hotové špízy vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku dáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmahneme ji. Červené víno nalijeme na cibuli a necháme zredukovat. Dochutíme solí, případně pepřem.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží.

Přílohou může být hruška povařená v červeném víně s celou skořicí a hřebíčkem a naplněná švestkovými povidly nebo brusinkami.