Srnčí hřbet s liškami a smetanou

  • Srnčí hřbet s liškami a smetanou1 kg srnčího hřbetu
  • olivový olej
  • sůl
  • jihočeská suchá marináda
  • lišky
  • máslo
  • 1 cibule
  • 100 ml smetany
  • pepř
  • 8 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy

 

Srnčí hřbet osolíme, posypeme marinádou a z obou stran opečeme na olivovém oleji. Vložíme ho do trouby a pečeme tak, jak kdo má rád propečené maso. Máslo rozpustíme a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a lišky. Zalijeme smetanou a přidáme koření v sítku na čaj. Povaříme a dochutíme solí a pepřem. Z hotového sosu vyjmeme koření v sítku a vmícháme výpek z masa.