Srnčí hřbet s plátky hříbků

  • Srnčí hřbet s plátky hříbků1 kg srnčího hřbetu
  • olivový olej
  • máslo – množství podle počtu hub
  • hříbky
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 2 snítky oregana
  • 8 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček jalovce
  • vývar

 

Máslo rozpustíme na pánvi a osmažíme na něm pokrájené hříbky. Na olivovém oleji po obou stranách zprudka opečeme srnčí hřbet, který jsme osolili, opepřili a posypali drceným kmínem. Poté ho mírně podlijeme vývarem, vložíme oregano a koření ve vajíčku na koření. Přidáme osmažené hříbky a dusíme, dokud není hřbet měkký. Nezapomeneme vyndat vajíčko s kořením a je-li to nutné, zahustíme sos trochou jíšky.