Srnčí plátek s hruškou a švestkovým kompotem

  • Srnčí plátek s hruškou a švestkovým kompotem1 kg srnčí kýty
  • 80 g slaniny
  • trochu sádla
  • 1 – 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • chilli
  • 1 malý švestkový kompot bez pecek
  • tmavá jíška
  • 0,3 dcl červeného vína
  • 2 hrušky
  • 1 kousek celé skořice
  • 5 hřebíčků
  • brusinkový kompot na ozdobu

 

Hrušky rozpůlíme, vyndáme jádřinec a povaříme v červeném víně se skořicí a hřebíčkem.

Slaninu rozpustíme, přidáme lžíci sádla a osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a dáme zatáhnout na cibuli. Zalijeme scezeným vínem z hrušek a společně se švestkovým kompotem vaříme do měkka. Hotovou omáčku dochutíme chilli a podle hustoty je možné ji zavařit jíškou.

Každou polovinu hrušky naplníme brusinkovým kompotem a podáváme k masu s omáčkou.

Příloha: bramborová kaše, bramborové noky, bramborové knedlíky