Srnčí plec na liškách

  • Srnčí plec na liškách1 kg srnčí plece
  • 150 g slaniny
  • 1 cibule
  • lišky
  • sůl
  • pepř
  • 8 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček jalovce
  • lžička rybízové zavařeniny
  • 150 ml černého piva
  • chilli

 

Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme ji rozpustit a osmažíme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a lišky. Srnčí plec osolíme, opepříme a vložíme k cibuli s liškami. Maso podlijeme černým pivem, přidáme koření v sítku na čaj a rybízovou zavařeninu. Dusíme do měkka. Z omáčky vyjmeme sítko s kořením a dochutíme chilli. Je-li to nutné, zahustíme ji trochou jíšky.