Srnčí svíčková Stroganov

Srnčí svíčková Stroganov

  • 1 kg srnčí svíčkové
  • 1 -2 cibule
  • olivový olej
  • dijonská (nebo hrubozrnná) hořčice
  • žampiony ve slaném nálevu
  • 4 kyselé okurky
  • 1 smetana
  • kmín
  • sůl
  • chilli

Svíčkovou pokrájíme na proužky, osolíme, okmínujeme a restujeme na pánvi na rozpáleném oleji. Měkké maso vyndáme z pánve a uchováme v teple.  Ve výpeku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony a zalijeme smetanou. V omáčce povaříme kyselé okurky, které jsme nakrájeli na proužky a dochutíme hořčicí, kmínem, chilli, případně solí. Přidáme maso a necháme probublat.

Pokud se nám zdá směs příliš řídká, můžeme ji zahustit troškou jíšky.

Jako přílohu doporučujeme rýži.