Stehýnka z divoké kachny s omáčkou z čerstvých švestek

  • Stehýnka z divoké kachny s omáčkou z čerstvých švestek1 kg stehýnek z kachny divoké
  • 70 g sekaných mandlí
  • 1-2 lžíce povidel
  • červené víno
  • 7 – 10 čerstvých švestek
  • suchá marináda vinný steak
  • 2 lžíce strouhaného perníku
  • sůl
  • olivový olej
  • cibule
  • pražené lupínky mandlí

 

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji. Stehýnka osolíme, posypeme vinnou marinádou a osmahneme na cibuli. Zalijeme červeným vínem, přidáme švestky bez pecek a dusíme do měkka. Hotová stehýnka vyjmeme a do omáčky vmícháme povidla a sekané mandle. Zahustíme perníkem. Na talíři maso s omáčkou posypeme praženými mandlemi.

Podáváme s bramborovými noky nebo domácími tagliatelle.