Svíčková s ananasem

  • Svíčková s ananasem1 kg svíčkové – jelení, dančí, z divokého prasete
  • olivový olej
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • vinná suchá marináda
  • čerstvý ananas
  • 1 lžíce medu

 

Marinádu smícháme s trochou olivového oleje. Svíčkovou mírně osolíme a opepříme a vložíme do marinády. V lednici necháme cca 2 hodiny.  V nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej a svíčkovou na něm opečeme tak, jak má kdo rád.

Ananas okrájíme, rozčtvrtíme a odstraníme tvrdý střed. Jednotlivé díly nakrájíme na plátky nebo na kostky. V pánvi rozpustíme máslo a ananas na něm opečeme ze všech stran. Dochutíme medem.

Teplým ananasem přelijeme svíčkovou na talíři.