Svíčková s fazolkami

  • Svíčková s fazolkami1 kg svíčkové – jelení, dančí, z divokého prasete
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • zeleninová marináda
  • 150 g anglické slaniny
  • 250 g zelených fazolek

 

Marinádu smícháme s trochou olivového oleje. Svíčkovou mírně osolíme, vložíme do marinády a necháme v lednici cca 2 hodiny.  V nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej a svíčkovou na něm opečeme tak, jak má kdo rád.

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky / můžeme použít i plátky / a škvíráme. Přidáme zelené fazolky, osolíme je a opepříme. Je-li třeba, tak je trochu podlijeme, ale u mražených stačí voda, kterou sami pustí.  Fazolky přikryjeme pokličkou a podusíme. Podáváme ke svíčkové.