Zajíc na slanině s pomerančem a citronem

  • Zajíc na slanině s pomerančem a citronem2 zaječí stehna
  • 15 dkg slaniny
  • 10 dkg másla
  • 1 cibule
  • 300 ml červeného vína
  • kousek zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • 1-2 lžíce povidel
  • šťáva z 1/2 citronu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • divoké koření /celý pepř, nové koření, bobkový list/  v sítku na čaj
  • tmavá jíška

Slaninu nakrájíme na kousky, dáme do hluboké pánve, necháme škvírat a přidáme pokrájenou cibuli. Zaječí stehna osolíme, opepříme a vložíme na cibuli do pánve. Poklademe je plátky másla a zalijeme vínem.

Vymačkáme šťávu z pomeranče a 1/2 citronu a přidáme společně se zázvorem a divokým kořením ke stehnům. Měkká stehna vyndáme a omáčku dochutíme povidly, případně podle potřeby přisladíme cukrem nebo naopak okyselíme citronem. Mírně zahustíme jíškou.

Příloha: brambory, rýže