Zajíc na zelenině

  • Zajíc na zelenině1 zajíc
  • sůl
  • zeleninová suchá marináda
  • 100 g slaniny
  • 2 cibule
  • oblíbená zelenina: 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel, kousek brokolice, 1 cuketa, kousek květáku, kousek pórku, 2 lahůdková cibule...

 

Zajíce opláchneme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvírat do hluboké pánve.

Cibuli očistíme a pokrájenou na proužky opečeme na slanině. Přidáme porce zajíce, osolíme je, posypeme marinádou, podlijeme vodou a dusíme. Kořenovou zeleninu, květák a brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme ji a s ostatními druhy nakrájíme nahrubo. Ve 2/3 přípravy zajíce, přidáme do pánve i zeleninu a společně dusíme doměkka.