Zelné závitky z divočáka

  • Zelné závitky z divočáka1 kg kýty nebo hřbetu z divokého prasete
  • 1 balíček kysaného zelí
  • 1 – 2 klobásy / podle velikosti /
  • sádlo
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • tmavá jíška

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Zelí překrájíme a poklademe na plátky masa, klobásu rozřízneme na proužky a dáme na zelí. Zavineme a omotáme režnou nití, lepší je ale závitky sepnout jehlami. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova opečeme na sádle. Přidáme závitky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a případně dochutíme solí a pepřem.

Příloha: brambory, bramborový knedlík, rýže