Zvěřinová paštika

Zvěřinová paštika

  • 500 g masa ze zvěřiny – mohou být různé druhy
  • 200 g jater ze zvěřiny
  • 2 rohlíky
  • 250 ml mléka
  • 2 cibule
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • trochu muškátového květu
  • špetka zázvoru
  • možno přidat slaninu, šunku, brusinky

Maso, játra a rohlíky namočené v mléce umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepřeme a přidáme vejce. Ochutíme muškátovým květem a zázvorem, poté směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Takto připravenou směs doporučujeme nechat uležet cca 2 hodiny, klidně i přes noc. Cibuli nakrájíme najemno a vmícháme do směsi. Do paštiky je možno přidat i na kostičky nakrájenou slaninu nebo šunku. Podle chuti dosolíme. Nakonec směs naplníme do formy na hřbet. Postavíme ji doprostřed pekáče, okolo nalejeme vodu a ve vodní lázni pečeme 2 hodiny při 180 stupních. Cca v polovině pečení je možno paštiku polít brusinkovou zavařeninou.