Zvěřinový hamburger

  • Zvěřinový hamburger½ kg masa na mletí
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička hořčice
  • worcestrová omáčka
  • 1 malá cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • hamburgerová bulka
  • ostrý kečup
  • ledový salát
  • cibule
  •  

Mleté maso osolíme, opepříme a dobře rozmícháme s prolisovaným česnekem, drobně nakrájenou cibulkou a vajíčkem. Dochutíme hořčicí a worcestrovou omáčkou a necháme v lednici odpočinout cca půl hodiny. Vytvarujeme karbanátky velikosti bulky a opečeme je z obou stran na pánvi. Je možné je i grilovat na kontaktním grilu.

Hamburgerovou bulku rozřízneme, potřeme kečupem, položíme list salátu, opečený karbanátek, cibuli na kolečka a přikryjeme druhou částí bulky.