uvedená cena je za 1 kg
Protože jsme první e-shop svého druhu, byla provedena celá řada testů za účelem zajištění a dodržení vysoké kvality dodaného zboží.
Osvědčení číslo: 26 862
Název užitného vzoru: Přepravní obal chlazených produktů s průběžným měřením teploty přepravovaného produktu.
Především díky tomu, že je zboží připravováno těsně před vlastní expedicí, máte záruku, že se jedná o chlazené maso, které má při expedici teplotu cca 1 °C.
Pro dodržení teploty, která je důležitá k uchování vysoké kvality masa, je použit polystyrénový box vyplněný chladícími prvky. Pro kontrolu, že po dobu přepravy nepřekročila teplota masa 7 °C, a tím nebyly porušeny veterinární předpisy, je do vnitřního prostoru boxu zasunut vpichový teploměr, který je kontaktně položen na zboží a měří povrchovou teplotu přepravovaného zboží (v jádře bude teplota zajisté nižší).
Při doručení zásilky je zástupcem přepravní služby opsána teplota, a tím je zajištěna i objektivita předání zásilky.
Při osobním odběru a k zásilkám, které neobsahují zvěřinu, se nepřikládá teploměr a polystyrénový box.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.
Jedná se o chlazenou kýtu z prasete divokého, která je nadstandardně, pečlivě ručně opracovaná. Odblaněné, čisté maso bez šlach a povázek zaručuje jeho dobrou stravitelnost a vysokou biologickou hodnotu.
Používá se kýta pouze z mladých kusů (do stáří 24 měsíců). Údaj o stáří je uveden na „Lístku o původu zvěře“, který provází každý kus do zpracovny. U těchto vybraných kusů se měří pH (měří se u náhodně vybraných kusů - přibližně každý pátý kus přímo ve výrobně a naměřená hodnota se zapíše na lístek o původu) a musí se pohybovat v rozmezí 5,6 -5,9. Tím je ověřeno, že zvěř byla ulovena správným způsobem a dobře ošetřena. Při požadované postmortální pH hodnotě svaloviny dochází k tzv. zrání masa, štěpí se zásobní polysacharid glykogen, ve svalech se hromadí kyselina mléčná a dochází tím k poklesu pH, které je velmi důležitou hodnotou pro získání kvalitní a jedinečné zvěřiny. Snížené pH zásadně omezuje schopnost mikroorganismů se množit. Během zrání masa tak dochází k řadě biochemických změn ve svalovině, které mají za následek pozitivní změny senzorických vlastností zvěřiny. Svalovina se stává křehčí, šťavnatá, získává svoji nezaměnitelnou vůni a lahodnou chuť. Toto jsou nejdůležitější hodnoty pro naprosto kvalitní a jedinečnou zvěřinu s jasně tmavočervenou barvou.